juni

Van foeilelijk fiasco tot
fenomenaal feestje

Het concept van Fyre Festival was waanzinnig en trok vele jongeren aan, maar bij aankomst werd iedereen onaangenaam verrast.

LEES ONZE FESTIVALTIPS

Het Fyre Festival
fiascO

Woodstock’69 ging de geschiedenis in als ‘legendarisch muziekfestival’, ondanks dagenlange files, modderstromen, voedseltekorten en zelfs een drugsdode.

Hetzelfde kan niet gezegd worden over het Fyre Festival van Billy McFarland & Ja Rule. Ondanks de torenhoge ticketprijzen (tot wel 12.000 dollar!) kregen bezoekers er geen ‘once-in-a-lifetime experience’ voorgeschoteld, maar wel de teleurstelling van de eeuw.

Een bouwwerf in plaats van een idyllische setting, noodtentjes als alternatief voor luxevilla’s, schabouwelijke catering, slechte sanitaire voorzieningen, een tekort aan drinkwater…
Enkel valse beloftes waren er in overvloed.

WAAR JE OOK BENT,
DE TICKETS VAN INNI GROUP
BEVORDEREN JE EVENT

Bij elk festival zijn entreetickets en consumptiebonnen essentieel. Deze bescheiden bedrukte items faciliteren niet alleen de betaling voor de aangeboden diensten, maar verrijken ook de totaalervaring!

NOOD AAN TICKETS?

de bouwstenen voor
een geslaagd festivAL

Juni is voor studenten een maand van contrasten. Druk aan het begin, angst in het midden en verwachtingen aan het eind van de maand, dat meteen ook de festivalzomer inluidt.

Hoewel de Johnny Cashes & June Carters van Glastonbury ’94 vervangen zijn door de Harry Styles’s & Billie Eilishes van vandaag, blijft het concept van een festival hetzelfde: enkele dagen vertier in een leuke setting met fantastische muziek.

Maar wees gewaarschuwd: de intentie van een festivalorganisator is niet gelijk aan z’n bekwaamheid.

1

LOCATIE

Locatie is dé parameter om residentieel en commercieel vastgoed naar waarde te kunnen schatten, en dat geldt net zo goed voor een muziekfestival. Een militair domein midden in een Brustems bos konden de 15.000 Belgitek-ravers best smaken, maar ook op een provinciaal recreatiedomein kan je je pas écht uitleven!

2

LOGISTIEK

Locatie is één ding, logistiek een ander. Want het festivalterrein mag nog oogstrelend zijn, zijn er onvoldoende toiletten, eetgelegenheden en/of kampeermogelijkheden, dan zullen de bezoekers al snel de buik hebben van je festival of feestje.

3

LINE UP

De locatie is top, er zijn voldoende voorzieningen. What’s next? Wel, de artiesten natuurlijk. Een moeilijke receptuur om samen te stellen, om net die mix tussen opkomend talent, local heroes en gevestigde waarden in een bepaalde genre te kunnen blenden, afgestemd op de doelgroep van een festival én tegen de juiste prijs.

4

LOOK & FEEL

De locatie is ‘spot on’, voorzieningen ‘toi-toi’ en de line-up een publiekstrekker? Dan hoort ook de look & feel te kloppen. En geloof ons vrij: de grens tussen een beredeneerde bohemian look en een zieltogende tristesse is ragfijn.

Thematiek zal een tiktokkend Gen Z-publiek overtuigen om de marketing van je evenement te voeren. Inkleding is dus belangrijk. En mocht men dan simpel stro als stoel verkiezen boven je dure designwaardige decorstukken is dat balen, maar hay, it’s not the end of the world!

5

LANCERING & leiding

Mensen warm maken voor een festival is het halve werk. Begin er vroeg genoeg aan, in de vorm van misschien een guerillacampagne om wat ruchtbaarheid te creëren, om daarna te kiezen voor een gezonde mix van online advertising en kwalitatief oldschool drukwerk, met festivaltickets als een cruciale component met oog op veiligheid en schaamteloze snoeverij naar vrienden én een garantie op een geslaagd event. ‘Check dit! Ik heb m’n ticket al op zak!’

En breng je genoeg van die tickets aan de m/v/x, dan rest er je enkel nog het event in goede banen te leiden.

We willen je graag een fijne festivalzomer toewensen, aan welke kant van het podium je ook staat. Vind je dat de organisator een pluim verdient, scheur dan gerust een complimentje af van deze maand op je kalender. En in het andere geval - mocht het feestje niet verlopen zoals verhoopt - prent jezelf dan in zoals Billy Joel het ooit deed: We didn’t start the Fyre ;-)! En maar goed ook!

Maak van jouw festival
een onvergetelijke ervaring!

Transformeer jouw festivalervaring met unieke, veilige en gepersonaliseerde tickets van INNI GROUP. Laat jouw gegevens na en ontdek alle mogelijkheden van onze aangepaste ticketservice.