With Intelligence you solve problems,
with wisdom you prevent them

Veiligheid op het werk is absoluut noodzakelijk, al bewijst een onderzoek van de Britse professionele zoekrobot Office Genie dat preventieadviseurs onmogelijk op álles voorbereid kunnen zijn. De onderzoeksvraag ‘Wat is de vreemdste verwonding die je ooit al hebt opgelopen tijdens het werk?” leverde immers flink wat opmerkelijke antwoorden op. We lijsten de vijf meest opvallende graag voor je op!

1

“M’n papierversnipperaar en m’n das besloten samen te spannen.”

2

“Ik liet m’n uitrusting vallen, en die miste nét de stalen top van m’n veiligheidsschoen. En dus brak ik niet m’n tenen, maar m’n voet.”

3

“Ik schaafde mezelf aan de toiletrolhouder.”

4

“Ik verstuikte m’n pols toen ik afval in de prullenbak wou gooien.”

5

“Een eekhoorn beet me.”

DUS…

Niet alle omstandigheden vallen met andere woorden op te vangen door een preventieadviseur, al is het sowieso beter om je hoofd enerzijds niet struisvogelgewijs in het zand te steken, maar tegelijk ook niet te zeker te zijn van je stuk, zoals een pauw loopt te pronken.

Hulp nodig om je preventie op orde te krijgen? Reken op INNIwise, waar je kan leren van elkaars preventiebeleid, en je eigen best practices kan delen met andere professionals.

ONTDEK DE VOORDELEN VAN INNIWISE

INNIwise: dé online toolkit voor alle preventieadviseurs

Als preventieadviseur fungeer je als één van de spilfiguren op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk. In een wereld waar wetgeving voortdurend verandert, heb je als centraal aanspreekpunt dan ook behoefte aan praktische oplossingen om medewerkers efficiënt te begeleiden, eenvoudig te communiceren en interne kennis up-to-date te houden.

Gelukkig kan je rekenen op INNIwise. Onderbouwd met een online platform, tal van digitale publicaties en een uitgebreid team van professionals, heb je een betrouwbare tool ter beschikking om de theorie snel om te zetten naar de praktijk. Leun op een digitale sidekick, speciaal ontworpen om jouw leven op elk welzijnsdomein gemakkelijker te maken!

Actueel en betrouwbaar advies

INNIwise voorziet je van duidelijke richtlijnen op basis van de meest actuele wetgeving. Onze dienstverlening zet in op een allesomvattende service, wat betekent dat je toegang krijgt tot een zee aan praktische uitleg en courante documenten, waaronder:

Instructiekaarten
Last Minute Risk Analysis
Stappenplannen
Reglementeringsrichtlijnen
Informatieve fiches
Wetgevingsdocumenten

Een digitaal
en efficiënt preventiebeleid

De online applicatie van INNIwise stelt je in staat om snel te schakelen en eenvoudig te communiceren, zodat je jou niet aan jouw bureau hoeft te binden voor administratieve taken. Met de gebruiksvriendelijke toolkit heb je dan ook overal toegang tot waardevolle informatie en kan je jouw pijlen richten op wat écht telt: on-site coördinatie.

Mensgerichte procedures

Als adviseur begrijp je het belang van zowel technische als sociale aspecten in preventie. Je richt je niet alleen op het verspreiden van informatie, maar ook op het voorkomen van burn-outs en het opsporen van psychosociale risico’s. Ook bij deze gevoelige thema’s kan je bij jouw digitale wederhelft terecht voor tal van praktische hulpmiddelen en advies op maat.

Een digitaal
en efficiënt preventiebeleid

Naast podcasts en nieuwsupdates over relevante onderwerpen, maak je deel uit van een open community van experts uit jouw vakgebied. Samen met onze eigen preventiedeskundigenworden ervaringen gedeeld en oplossingen aangereikt. Je krijgt waardevolle antwoorden op je directe vragen, die beschikbaar zijn voor alle gebruikers van het platform. Zo pas je sneller en efficiënter best practices toe in jouw bedrijf, zonder zelfstandig naar oplossingen te hoeven zoeken.

Altijd bij het
rechte eind

Preventieadviseurs en milieucoördinatoren kunnen aanvullend ook INNIsure inschakelen om te allen tijde volledig in overeenstemming te zijn met de wetgeving. INNIsure is ontstaan dankzij een initiatief tussen INNI publishers en Wiels. Deze legal compliance-tool stelt je in staat om jouw preventie- en milieumaatregelen automatisch te vergelijken met de geldende wetten en ondersteunt bij de voorbereiding van audits om passende acties te implementeren.

Let's play it safe together

Benieuwd naar de voordelen van inniwise voor jouw bedrijf? Vraag hier meer info!