Februari

Doing is what builds a name, improving is what builds a future. 

Heb je minder kans op korting wanneer je jarig bent op een schrikkeldag?

Met ruim 4 miljoen zijn ze op deze wereld: zij die geboren zijn op 29 februari. Een verjaardag die je in principe maar eens om de 4 jaar kan vieren. Maar ook digitalisering heeft zo z’n gevolgen voor de ‘leaplings’ of ‘leapers’, zo blijkt.
Schrikkeldagen. But… why?Anderhalve eeuw voor Christus berekende de Griek Hipparchus dat de aarde 365,242347 dagen nodig had om één omwenteling rond de zon te maken. Die cijfers na de komma maken dat eerst ene J. Caesar en 16 eeuwen later paus Gregorius XIII zouden moeten ingrijpen via het concept van schrikkeldagen, en de beslissing deze niet in te lassen bij eeuwjaren, om zo de kalender af te stemmen op de seizoenen.

Voor- en nadelenEen schrikkeldag houdt ook voor- én nadelen in. Voor maand- of jaarabonnementen (sportclubs, Netflix, Spotify, tv, internet én verzekeringen) hoef je op die vierjaarlijkse 29e februari niks extra te betalen om van hun respectievelijke diensten te genieten. En voor wie betaald wordt per uur of dag zijn er uiteraard ook geen nadelen.

Bij de benadeelden vinden we hen met een contract met een vast aantal uur per week. Zij werken op 29 februari immers een dagje voor niks. Andere nadelen kan je aantreffen bij zaken waarbij het verbruik de prijs bepaalt, zoals voedsel en energie. Een dag extra betekent immers ook een dag meer betalen.

Marketing automation op schrikkeldagenIn de huidige gedigitaliseerde wereld word je op je verjaardag bestookt met gepersonaliseerde aanbiedingen. Een waardebon van 10 euro links, een korting van zoveel procent of een persoonlijke uitnodiging rechts… Maar betekent dat dan ook dat je als schrikkelkind 4 keer zo weinig kans krijgt op korting? 

Allerminst zo blijkt. Althans wanneer die promotiemails zijn opgesteld via een Adobe-based marketing automation-systeem, zoals Okapi. Want via een geautomatiseerde workflow wordt de mailing naar leaplings in niet-schrikkeljaren gecombineerd met de jarigen op 1 maart jarig is. Zie het als Adobe’s garantie dat niemand uit de boot hoeft te vallen. En dat je als bedrijf niet als onsympathiek hoeft over te komen voor een bepaalde groep van klanten…
29/02/24: tijd om iets uit te proberenDe volgende schrikkeldag in 2024 laat je niet enkel toe om leaplings nadrukkelijk te targetten, maar is tevens een vrijgeleide om met je firma eens wat zaken uit te proberen, om risico’s te nemen zonder consequenties. Een nieuwe branding uitproberen? Een boude campagne pitchen? En de dag nadien is het gewoon maart, en is alles terug bij het oude.

Benieuwd naar marketing automation?

Vraag nu jouw audit aan!

Voorbeeldflow in de Okapi marketingtool

OKAPI: de hybride marketing engine

Web-to-print
Marketing automation
Variable data printing
Data blijft altijd data tot ze kan resulteren in een actie. En dat is nét zo bij klantendata. Maar wees gerust: de koppeling tussen data en actie hoeft je niet noodzakelijk
veel tijd te kosten. Met het OKAPI-platform helpt INNI je om je huidige klantendata te analyseren, te optimaliseren en on- en offline marketingprocessen te automatiseren.

Zo laat OKAPI je volgens een perfect georkestreerde én geautomatiseerde choreografie toe om customer journeys te creëren, van off- tot online, waardoor je sneller kan reageren op handelingen en klanten een betere omnichannel ervaring kan bieden.

Heb je een vraag?

Stuur ons een mailtje
Brand portal voor Web-to-Print (W2P)
Marketing Automation
Customer Communication Management
Automated Document Creation

Referenties

{{xmp.r.VOORNAAM}}, JE AANVRAAG VOOR DE AUDIT WERD GEREGISTREERD!