Januari
Januari

Either you run the day
or the day runs you

Blue monday: feit of fictie?

Buiten de monsterhit van de Britse new wave band New Order uit 1983, kennen we Blue Monday - de derde maandag van januari - vooral als de meest deprimerende dag van het jaar. Al blijkt het onderzoek dat daarvan aan de basis ligt, niet bepaald betrouwbaar. 

In 2005 zou psycholoog Cliff Arnall via een ‘uitgekiende wetenschappelijke formule’ hebben kunnen bewijzen dat die derde dag van januari precies de dag zou zijn waarop somberheid zich het sterkst manifesteert. Een mooie incentive om een tripje naar warmere oorden te boeken, toch? En laat nu net ook een reisagentschap - het Britse Sky Travel - het onderzoek voor het eerst aanhalen in een persbericht.
Toeval? Think again! Het brein achter deze publiciteitsstunt was immers pr-bureau Porter Novelli, met in haar klantenportefeuille niemand minder dan… Sky Travel. Het idee was kinderlijk eenvoudig: door iemand als remedie tegen somberheid een reis aan te praten, zou het aantal boekingen fors toenemen. 

Om echter een zweem van geloofwaardigheid aan deze campagne te kunnen toevoegen, was de signatuur van een academicus aangewezen. In Arnall vond Porter Novelli een docent aan Cardiff University, bereid om zich te scharen achter het pseudo-onderzoek. De rest is geschiedenis. Maar dus ook fictie!

Interesse in De Grote Druivelaar?

Doe mee aan de winactie!

De Druivelaar:
het relatiegeschenk dat blijft hangen!

De Druivelaar
Le Sablier
Kalenders
Onderleggers & notitieblokken
Agenda's
Op zoek naar een uniek relatiegeschenk voor je achterban, iets dat letterlijk en figuurlijk zal blijven hangen? Verras hen met een gepersonaliseerde versie van De Druivelaar! 

Maatwerk van A tot Z, van beeld tot inhoud en van voorzijde tot rugschild. Met zo’n uniek exemplaar blijft jouw organisatie, vereniging of onderneming het hele jaar top-of-mind bij je community. Zo vormt jouw eigenste De Druivelaar-scheurkalender de perfecte tool om letterlijk informatie en communicatie aan op te hangen, van fait-divers over verjaardagen van teamleden tot aankondigingen van evenementen of acties.

Wedden dat je het hele jaar door de vruchten van je gepersonaliseerde scheurkalender zal weten te plukken? Bestel hier in verschillende formaten van klein tot groot: www.dedruivelaar.be
Le Sablier
Al meer dan 40 jaar dé Waalse scheurkalender bij uitstek.
Kalenders
Onderleggers en notitieblokken
Agenda's

Referenties

Referenties

Heb je een vraag?

Stuur ons een mailtje
{{xmp.r.VOORNAAM}}, JE AANVRAAG VOOR DE GROTE DRUIVELAAR WERD GEREGISTREERD!